Gulyas de vita la Multicooker

de T I M E A in Vita, 13 Noi 2013 | 18172 vizualizari

 

Desi nu e prima data cand fac mancarea aceasta, pot zice insa ca e cea mai buna varianta de pana acum. Ma gandeam eu ca aparatul acesta e ideal pentru tocanite si nu m-am inselat deloc. Toate aromele legumelor, a carnii si a condimentelor folosite sunt pastrate la maxim iar sosul obtinut este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de vita (manzat)
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 3 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • 6 cartofi
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1 pahar de vin
  • 3-4 linguri ulei
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita pudra de chimen
  • 1 lingurita paprika rosie
  • 1 lingurita sos iutel
  • 1 lingurita marar uscat
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de vita la Multicooker:

Punem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start.

Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam ardeiul tocat, rosia decojita si tocata si morcovul spalat, curatat si taiat rondele si  lasam pana se scurg cele 15 minute.

Punem cartofii curatati si taiati cubulete, foile de dafin, sarea, piperul si pudra de chimen.

Amestecam si turnam in vas sucul de rosii si vinul. 

Inchidem capacul, selectam functia Stew si apasam butonul Start.

In timpul asta ( o ora) suntem liberi sa facem orice altceva fara a avea grija mancarii.

Dupa ce s-a scurs timpul verificam daca e fiarta carnea si daca nu e (asa cum a fost in cazul meu) mai pornim o data functia Stew si selectam 25 minute.

Dupa ce s-a scurs si acest timp adaugam usturoiul tocat, mararul uscat, sosul iutel si paprika. Amestecam, inchidem capacul si mai lasam  20 minute pe functia Stew.

Daca aveti carne de vitel sigur se face inca de la prima setare si atunci adaugati condimentele  mai repede.

Cand se opreste trece automat pe functia Keep Warm pe care putem sa il oprim daca servim mancarea atunci imediat.

Adaugam la final si patrunjel verde tocat si servim cu muraturi asortate.

O bunatate de mancare fie ca il preparati sau nu la Multicooker. Chiar va recomand aceasta reteta si pentru cei ce vor sa o testeze in mod normal pe aragaz.

TIPS-URI

1

Este foarte important sa fiarba totul la foc mic si acoperit mai ales daca il faceti pe aragaz

2

Pentru cei ce pregatesc pe aragaz, cartofii se pun spre final cand carnea e aproape fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de vita la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Osso Buco a la Milaneze